15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un judecător de la Tribunalul Olt și alți doi medici slătineni, testați pozitiv la Coronavirus

- Advertisement -

Crește numărul infecțiilor cu virusul COVID-19, iar în județul Olt sunt tot mai multe persoane îmbolnăvite în rândul angajaților instituțiilor oltene. Printre ultimele cazuri se numără un judecător de la Tribunalul Olt, dar și alte două cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Magistratul testat pozitiv la SARS-CoV-2 este șefa Secției Penale a instanței de judecată și a intrat în contact direct cu soțul său, polițist de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Olt, care zilele trecute a fost internat la Spitalul Slatina, iar mai apoi a fost transferat la Spitalul Clinic „Victor babeș” din București, starea sa de sănătate înrăutățindu-se, deși cunoscuții nu îl știau a avea și alte probleme medicale.

Judecătoarea de la Secția Penală a Tribunalul Olt era la domiciliu de acum o săptămână, inițial în concediu de odihnă și, după confirmarea soțului polițist, este în izolare la domiciliu. Gabriel Arabelea, purtătorul de cuvânt al instanței, a declarat că activitatea secției nu este infectată, iar în tribunal s-a făcut dezinfecție. „Activitatea secției nu este afectată și este asigurată cu ajutorul celorlalți colegi. Dezinfecția s-a făcut în întreg Tribunalul. Nu avem contacți în izolare, doamna judecător fiind singură în biroul în care își desfășoară activitatea”, a spus reprezentantul instituției.

Noi cazuri de Coronavirus au apărut și în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Slatina. Este vorba despre două doctorițe, una de pe Secția de Boli Infecțioase și cealaltă de de pe Secția Chirurgie Toracică. Prima dintre ele tocmai revenise din concediu, iar a doua a prezentat simptomatologie specifică virusului, iar ambele au fost testate pentru depistarea virusului chinezesc, rezultatul fiind pozitiv. Toate persoanele care au intrat în contact cu medicii, inclusiv pacienții de pe cele două secții, urmează a fi testați la COVID-19.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți