15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de olteni găsiți fără mască de protecție, amendați de autorități. Nu au fost iertați nici șoferii

- Advertisement -

Peste 250 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, dar și reprezentați ai altor instituții de control olteni, sub autoritatea Prefecturii Olt, au continuat și vineri verificările în zonele aglomerate, piețe, târguri, terase și zone de agrement din județ. Scopul controalelor a fost acela de a preveni și limita infecțiile cu virusul COVID-19, iar zeci de olteni care nu respectau măsurile și interdicțiile impuse de starea de alertă au fost amendați. Peste 30 dintre ei primit sancțiuni pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiile închise. De amenzi nu au scăpat nici conducătorii auto găsiți cu nereguli în trafic.    

Autoritățile au verificat 90 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, iar peste 250 de persoane au fost legitimate și verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. În urma acțiunilor, 36 de persoane au fost depistate că nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind amendate cu 8.000 de lei.

Polițiștii rutieri au efectuat controale în trafic, iar în urma acestora au fost date alte 148 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor OUG 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice, cuatumul acestora fiind de aproximativ 45.000 de lei.  Totodată, oamenii legii au reținut patru permise de conducere și au retras șapte certificate de înmatriculare.

Autoritățile fac în continuare apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru protecția celor din jur.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți