10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Nuntași amendați cu 125.000 de lei, la Potcoava. Polițiștii au făcut razie

- Advertisement -

Distracția unor petrecăreți a fost stricată, duminică seara, de polițiștii olteni care au intervenit la o nuntă organizată cu aproape 80 de persoane într-o locație închisă. Oamenii legii i-au amendat pe zece dintre ei, cinci primind sancțiuni contravenționale a câte 15.000 de lei fiecare. Razia a făcut parte din misiunile desfășurate în weekend pe linia prevenirii răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

„În seara zilei de 19 iulie, în oraşul Potcoava, poliţiştii au intervenit la o nuntă organizată cu un număr de aproximativ 80 de persoane, cinci persoane fiind sancţionate contravenţional, cu amendă, în valoare de 15.000 de lei fiecare şi alte cinci persoane care au fost amendate cu câte 10.000 de lei fiecare, pentru participarea la activităţi în spaţiu închis pentru care au fost instituite interdicţii”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Petrecăreții, care erau de etnie romă, și-au creat singuri probleme, imagini live fiind transmise de mai mulți dintre aceștia pe paginile lor de socializare, iar în urma vizionării acestora polițiștii au intervenit la nunta organizată în locația închisă. Cheful a fost unul pe măsură, cu multe dedicații de milioane de lei vechi, invitatul special fiind manelistul Nicolae Guță.

În acest sfârşit de săptămână, sute de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, dar și reprezentați ai instituțiilor de control, sub autoritatea Prefecturii Olt, au desfășurat controale în mediul urban, dar și rural, zonele aglomerate, piețele, târgurile, terasele, magazinele și zonele de agrement din județ fiind în vizorul acestora.

750 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, iar peste 1.370 de persoane au fost și ele legitimate.

Pentru neregulile constatate, s-au aplicat 331 de sancțiuni contravenționale în valoare de 267.765 lei, dintre care 217 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 39.450 de lei, zece pentru participarea la activităţi în spaţiu închis pentru care au fost instituite interdicţii, în cuantum de 125.000 de lei, şi 104, a căror valoare a fost de 103.315 lei, au fost aplicate la alte acte normative.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți