Ample lucrări de reabilitare la Parcul „Eugen Ionescu” din Slatina

Municipalitatea realizează în această perioadă lucrări ample la mai multe zone de agrement din Slatina. Pe lângă cele efectuate la noua esplanadă din centrul urbei, se reabilitează și modernizează o altă zonă de petrecere a timpului liber din oraș. Concret, muncitorii Dezvoltare Urbană Slatina, societatea care administrează spațiile verzi din localitate, sunt prezenți zilele acestea în Parcul „Eugen Ionescu” din partea de jos, unde se va reface sistemul de irigații, mobilierul de aici fiind și acesta schimbat.

Florin Dumitrescu, directorul DUS, spune că lucrările de modernizare din parc se finalizează în maximum o lună și jumătate. „Reabilităm acest parc, introducem sistemul de irigații, pentru că am găsit multe deficențe, aspersoarele sunt îngropate, o să însămânțăm suprafața cu gazon. Mobilierul o să fie și el reabilitat, îl recondiționăm. Lucrările vor fi finalizate într-o lună și jumătate. Acum scoatem rădăcinile, toaletăm copacii, o să venim și cu ceva plantări pe unde o să fie nevoie”, a transmis reprezentantul instituției.

Parcul, cu o suprafață de aproape 8.000 de metri pătrați, amenajat în zona „orașului vechi”, în imediata apropiere a casei în care s-a născut dramaturgul Eugen Ionescu, care are amplasată aici și o statuie, a fost reabilitat complet în anul 2007.

Atunci, a fost amenajată în centrul Parcului „Eugen Ionescu” o „fântână arteziană cântătoare”, dotată cu efecte sonore și opt jeturi în diverse culori, patru dintre acestea înălțându-se până la peste șapte metri deasupra solului. Totodată, aleile au fost pavate, parcul având și un foișor din lemn unde, de-a lungul anilor, au susținut spectacole reprezentanții Fanfarei „Lyra Band” a municipalității.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<