17.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poate începe judecarea ambulanțierilor din Corabia, acuzați de furt de motorină

- Advertisement -

După mai bine de un an și trei luni de stat, pe fond, în procedura de camera preliminară, magistrații Judecătoriei Corabia au dispus acum o săptămână începerea judecății în procesul celor 15 ambulanțieri de la Substația Corabia a Serviciului Județean de Ambulanță Olt, acuzați că au furat motorină și care, pentru faptele lor, au fost trimiși în judecată de procurorii corăbieni în luna ianuarie a anului trecut.

Instanța de judecată corăbiană a constatat legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală, cei 15 inculpați fiind cercetați penal pentru delapidare, fals intelectual, în formă continuată, și uz de fals, în formă continuată. Potrivit magistraților, ambulanțierii sunt acuzați de la comiterea unui act material, până la 17 acte materiale, corespunzătoare foilor de parcurs din mai multe zile.

Decizia instanței din orașul de la malul Dunării nu este definitivă și deja a fost contestată de învinuiți, urmând a fi judecată în următoarele zile de magistrații unei instanțe superioare. „Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpații (…)”, se arată în soluția pe care judecătorii corăbieni au dat-o pe 16 iulie.

În proces partea civilă s-a constituit Serviciul de Ambulanță Olt.

Ambulanțierii au fost puși sub acuzare de procurorii Parchetului Corabia la începutul lunii decembrie a anului 2018. „În perioada 2015-2018, inculpații, în calitate de angajați în funcția de conducători auto ai ambulanțelor de la Stația de Ambulanță Corabia, și-au însușit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente. Pentru justificarea cantităților de carburant însușite au întocmit foi de parcurs conținând date ce nu corespund realității”, se arată într-un comunicat remis atunci de anchetatorii.

Cantitatea totală de motorină furată de angajații de la Ambulanța Corabia nu a putut fi stabilită pe perioada tuturor celor trei ani și doar pe trei luni din anul 2018, aceasta fiind intervalul maxim de stocare a datelor de pe sistemele de navigație GPS. „Valoarea prejudiciului stabilit de expertiză este de 2.513,70 lei, fiind vorba de o perioadă de trei luni în care s-a şi efectuat expertiza tehnică auto în cauză vizavi de sistemele GPS folosite de cele 15 ambulanţe conduse de inculpaţi. Atât a putut stabili expertiza, pentru că datele de pe GPS privesc doar trei luni, atât a avut în evidenţe Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Suma comunicată de SJA este de 2.513,70, este contravaloarea cantităţii de 443,01 litri motorină. În sarcina inculpaţilor s-a reţinut forma continuată a infracţiunii de fals intelectual în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ceea ce înseamnă că perioada avută în vedere cu privire la comiterea acestor infracţiuni este de trei ani, 2015 – 2018, dar făcând referire la datele de pe GPS, suma aceasta este. Nu au mai putut fi comunicate datele cu trei ani în urmă. Valoarea prejudiciului este însă mult mai mare având în vedere forma continuată şi perioada vizată”, mai comunicau la acea vreme procurorii corăbieni.

Faptele comise de ambulanțieri aveau să fie depistate în urma unor percheziții efectuate de polițiștii Servciiului de Investigare a Infracționalității Economice al IPJ Olt, sprijiniți de mascații Serviciului de Acțiuni Speciale Olt și jandarmi, în august 2018. În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat mai multe bidoane cu motorină, în vederea continuării cercetărilor.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți