19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

PNL Olt ia atitudine privind contractarea de noi împrumuturi de către municipalitate

- Advertisement -

Organizația Județeană Olt a Partidului Național Liberal se opune amanetării Slatinei prin contractarea unor noi împrumuturi suportate din bugetul local, de către municipalitate. În acest sens, consilierii locali slătineni din partea PNL s-au exprimat ferm împotriva proiectului supus miercuri aparatului de vot, prin care Primăria Slatina, la inițiativa primarului Emil Moț, solicită un împrumut de 100 milioane lei noi (o mie de miliarde lei vechi n.r.), pentru finanțarea unor investiții.

Poziția consilierilor locali este justificată de iresponsabilitatea gestionării propriului buget al Slatinei de actuala administrație și de incapacitatea acesteia de a accesa fonduri europene pentru investițiile anunțate, anunță PNL Olt.

„Considerăm că Slatina dispune de un buget propriu considerabil care, gestionat cu chibzuință, poate suporta cheltuielile investiționale ce nu pot fi acoperite prin proiecte europene cu finanțare nerambursabilă, astfel încât slătinenii, prin taxele și impozitele care le sunt percepute, să nu poarte povara altor credite iresponsabile în următorii 15 ani”, au transmis reprezentanții partidului.

PNL Olt mai precizează că, urmare a configurației politice din Consiliul Local Slatina, proiectul de hotărâre prin care municipalitatea intenționează contractarea unui credit de 1.000 de miliarde lei vechi a fost aprobat prin majoritate de consilierii locali ai Partidului Social Democrat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți