15.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Activitate suspendată la Chirurgia Generală a SJU Slatina. 12 angajați ai secției, depistați pozitiv la COVID-19

- Advertisement -

Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Olt să suspende activitatea pe Secția Chirurgie Generală, după ce 12 cadrele medicale, printre care un medic, care își desfășoară activitatea, aici au fost testați pozitiv la virusul SARS-CoV-2 în ultima săptămână.

Testarea a zece angajați ai secției care au virusul s-a făcut după ce aceștia au intrat în contact cu patru pacienți testați pozitiv la noul Coronavirus, iar acum Chirurgia Generală a Spitalului Slatina va funcționa doar cu gărzile care vor trata urgențele majore, spune Rotea.

„Am solicitat DSP Olt suspendarea activității Secției Chirurgie Generală, cu excepția gărzilor care să trateze urgentele majore, ca urmare a pozitivării în ultimele șapte zile a 12 cadre medicale ale secției, printre care și un medic. Zece angajați sunt asimptomatici și au fost testați ca urmare a contactului direct în ultimele două săptămâni cu patru pacienți ai Secției Chirurgie Generală, testați pozitiv în programul de screening al SJU Slatina , chiar dacă erau asimptomatici”, a declarat managerul SJU Slatina.

Sursa citată a adăugat că, în prezent, toți pacienții care internați pe secție sunt negativi.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți