20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Majoritatea noilor infecții cu virusul SARS-CoV-2 din Olt, prin transmitere comunitară

- Advertisement -

Numărul oltenilor care contractează virusul SARS-CoV-2 prin transmitere comunitară este într-o continuă creștere în Olt. Din ultimele 19 cazuri COVID-19 confirmate, de la începutul pandemiei înregistrând în județ un total de 654, majoritatea au fost prin transmitere comunitară în rândul pensionarilor, dar și al angajaților firmelor mici.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au transmis că 16 dintre cele 19 infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 raportate în ultimele 24 de ore sunt prin transmitere comunitară la pensionari și salariați ai unor mici societăți comerciale unde până acum nu s-au mai înregistrat alte cazuri. Diferența, respectiv trei cazuri de Coronavirus, sunt la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – unul, Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina – unul (o asistentă n.r.) și uzina de aluminiu Alro Slatina – unul.

Cum arată datele oficiale privind situația epidemiologică

Din totalul oltenilor confirmați cu SARS-CoV-2, peste 210 sunt în continuare internați (șase pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă n.r.) în spitalele din Slatina și Caracal unde sunt tratați pacienții testați pozitiv la virus. Alte peste 360 de persoane au fost externate, 280 fiind vindecate și puțin peste 80 la cerere. Totodată, sunt și 68 de olteni depistați cu Coronavirus care au refuzat internarea și au fost izolați la domiciliu. Din nefericire, în județ se înregistrează și 20 de decese ale unor persoane cu COVID-19, acestea având, însă, și comorbidități. Iar în privința oltenilor care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 numărul lor a ajuns la 5.817.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți