Un funcționar public al Direcției de Protecție a Copilului Olt, testat pozitiv la COVID-19

Un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt a fost testat pozitiv la virusul SARS-CoV-2. Funcționarul își desfășura activitatea într-un birou al aparatului propriu și nu a intrat în contact cu beneficiarii centrelor rezidențiale pentru copii sau adulți din județ.

„Salariatul lucrează într-un birou la sediul DGASPC Olt, din strada Drăgănești, nr. 7, fără a avea contact cu beneficiarii centrelor rezidențiale pentru copii sau adulți. Am luat măsurile dispuse de lege în cadrul acestui context, respectiv, dezinfecția sediului și întreruperea activității pentru colegii de birou ai salariatului. Totodată, am informat Direcția de Sănătate Publică Olt și am transmis tabelul cu salariați, colegi de birou, pentru care să se dispună măsuri conform legii”, a declarat Rădița Piroșca, directorul Direcției de Protecție a Copilului Olt.

Potrivit unor informații, activitatea a fost suspendată complet în biroul în care funcționarul testat pozitiv la Coronavirus, iar cei zece colegi ai săi s-ar afla în prezent în izolare la domiciliu.

Conducerea DGASPC Olt a mai transmis că la nivelul instituției sunt aplicate permanent măsuri de prevenire a infectării cu COVID-19.

Cazul de Coronavirus este primul de la nivelul aparatului propriu al direcției, însă în luna mai doi angajați ai centrelor de îngrijire și asistență persoane a persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități din cadrul aceleiași instituții, respectiv un inspector de specialitate de la Băbiciu și o infirmieră de la Cezieni, au fost confirmați la rândul lor cu virusul SARS-CoV-2.

Cătălin FIRCOIU

2 comentarii la „Un funcționar public al Direcției de Protecție a Copilului Olt, testat pozitiv la COVID-19

  • Ar fi cazul sa se inchida toata Directia de Asistenta Sociala.Nu de alta,dar unele persoane care plimba niste hartii de colo si pana colo imprastie prin institutie si Covidul…

    Răspunde
    • Madam Pirosca vrea sa salveze aparentele,dar realitatea este dramatica in DGASPC Olt…Directia de Sanatate Publica Olt trebuie sa isi faca datoria,respectiv sa inchida aceasta institutie si sa le faca teste Covid celor care sunt functionari publici si salariati in DGASPC..

      Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<