3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

90.000 de lei, bugetul alocat de Primăria Slatina pentru derularea programului „Primul meu ghiozdan”

- Advertisement -

La sfârșitul acestei săptămâni, consilierii locali din municipiul Slatina au de aprobat mai multe proiecte de hotărâre în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, iar unul dintre ele este cel care face referire la oferirea unui ghiozdan complet echipat cu rechizite școlare, elevilor care la toamnă încep clasa pregătitoare. „Primul meu ghiozdan” este programul pe care municipalitatea slătineană îl derulează și în acest an, suma totală alocată de la bugetul local fiind de 90.000 de lei.

Programul ,,Primul meu ghiozdan” se desfășoară în unitățile de învățământ de stat din municipiul Slatina și își propune să aducă puţină bucurie în sufletele copiilor care pășesc în prima etapă importantă a vieții lor. În acest sens, Primăria municipiului Slatina oferă câte un ghiozdan complet echipat cu rechizite școlare, fiecărui elev înscris în clasa pregătitoare a anului şcolar 2020 – 2021, iar pentru implementarea cu succes a acestui program este necesară achiziționarea de ghiozdane complet echipate.

„Primăria municipiului Slatina încurajează orientarea priorităţilor elevilor către educaţie, stimularea continuă a acestora şi reducerea fenomenului de abandon şcolar. Prin acordarea unui ghiozdan complet echipat cu un set de rechizite fiecărui elev înscris în clasa pregătitoare în anul şcolar 2020 – 2021 se urmăreşte sprijinirea elevilor din municipiul Slatina în parcurgerea procesului instructiv-educativ. Educaţia îndeplineşte rolul important de aliniere a municipiului Slatina la condiţiile, modul de viaţă şi valorile europene, elevii slătineni realizând ţelul de a întări legăturile dintre oraşe prin dezvoltarea conştiinţei unei identităţi culturale”, a transmis Emil Moț, primarul municipiului Slatina.

În urma achiziționării ghiozdanelor pentru copiii chiar din toamnă încep clasa pregătitoare, directorii unităţilor de învăţământ slătinene vor răspunde de distribuirea acestora beneficiarilor programului, echipamentele școlare fiind primite pe baza proceselor verbale încheiate între reprezentanţii Primăriei Slatina şi conducerea şcolii.

La începutul anului școlar trecut, municipalitatea a achiziționat aproximativ 650 de ghiozdane, roz și albastre, cu personaje de poveste, pentru cei mai mici școlari din Slatina. Pentru fiecare ghiozdan, care a conținut orar, două caiete tip II, două caiete dictando, două caiete de matematică, un bloc de desen cu acuarele și pensulă, un set de carioci, un penar echipat, două creioane, o gumă de şters și o ascuţitoare, Primăria Slatina a alocat suma de 60 de lei, bugetul alocat pentru derularea programului fiind de aproape 39.000 de lei.

Cătălin FIRCOIU

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți