11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Veniturile unităţilor industriale din Olt au scăzut cu 23,2 % în primele cinci luni, comparativ cu 2019

- Advertisement -

Indicele valoric al cifrei de afaceri totală a unităţilor industriale cu sediul central în judeţul Olt a scăzut în primele cinci luni ale acestui an cu 23,2% faţă de perioada similară din anul precedent, cea mai accentuată scădere având loc în luna mai, când indicatorul menţionat a fost cu 42,9% mai mic faţă de aceeaşi lună din anul trecut, precizează Direcţia Regională de Statistică Olt, într-un buletin transmis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, indicii valorici ai cifrei de afaceri din industrie caracterizează evoluţia veniturilor totale, înregistrate în perioada respectivă, provenite atât din activităţile principale, cât şi din activităţile secundare ale întreprinderilor din eşantion. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

„În luna mai 2020, indicele valoric al cifrei de afaceri totală a unităţilor industriale faţă de luna similară din anul precedent a fost mai mic cu 42,9%. De asemenea, indicele valoric al cifrei de afaceri în perioada 1.I.-31.V.2020 a fost cu 23,2% mai mic faţă de perioada similară din anul precedent”, se precizează în document.

Totodată, în primele cinci luni ale anului 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, a scăzut şi producţia industrială.

„Producţia industrială a scăzut în intervalul 1.I.-31.V.2020 faţă de perioada similară din anul precedent precum şi în luna mai 2020 faţă de luna mai 2019. Astfel, în perioada 1.I – 31.V.2020, faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent, indicele producţiei industriale a scăzut cu 18,7%. De asemenea, în luna mai 2020 faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, indicele producţiei industriale a scăzut cu 31,4%”, se arată în buletinul citat.

În perioada martie – mai anul acesta, în contextul pandemiei, mai multe companii mari din judeţul Olt şi-au restrâns activitatea pe perioada stării de urgenţă, trimiţând mii de angajaţi în şomaj tehnic.

În sectorul industrie şi construcţii lucrează în judeţul Olt circa 33.400 de salariaţi. 

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți