70,42%, promovabilitatea la examenul de Definitivat în Olt. 50 de candidați cu medii între 8 și 10

Primele rezultate ale candidaților care au susținut anul acesta proba scrisă a examenului național pentru definitivare în învățământ au fost publicate de Ministerul Educației și cercetării. În Olt, au fost aproape 80 de candidați care au dat Definitivalul, 50 dintre ei obținând medii între 8 și 10, rata de promovare fiind astfel de 70,42%.

Marți s-au afișat rezultatele probei scrise a examenului și, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt acest lucru a fost posibil ca urmare a eficienței de care au dat dovadă toți cei implicați în evaluarea lucrărilor și vine în sprijinul candidaților, care au aflat mai repede, dar în interiorul calendarului aprobat, rezultatele obținute.

ISJ anunță că procentul de promovabilitate, respectiv medii mai mari sau egale cu 8, este de 70,42%. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 50 de candidați cu medii între 8 și 10. „Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Olt.

În această sesiune, 78 de candidați olteni au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 77 de candidați, respectiv 91,03%, iar dintre aceștia șase s-au retras. Totodată, niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nicio lucrare nu a fost anulată în centrele de evaluare.

Afișarea primelor rezultate s-a realizat atât la centrul de examen de la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina – corpul A, cât și on-line, pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun conform calendarului aprobat, la centrul de examen sau pot fi transmise on-line sau pe fax, în zilele de miercuri și joi, 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul menționat mai sus, în data de 4 august 2020.

Reprezentanții învățământului oltean mai spun că persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<