10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Titularizare: Peste 50 de candidați s-au retras din examen, din motive personale sau medicale

- Advertisement -

Proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar s-a desfășurat fără incidente în cele două centre de examen din județul Olt, respectiv Colegiul Național „Ion Minulescu” și Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina. În contextul epidemiologic actual privind pandemia de Coronavirus, nu au fost candidați care să aibă temperatură, însă zeci de candidați au absentat de la examen și s-au retras din diverse motive.

Concret, au fost peste 60 de absenți din totalul celor aproximativ 500 de candidați încriși și alți peste 50 s-au retras din motive personale sau medicale.

„În cele două centre de examen, s-au prezentat 432 de candidaţi (86,92%) din cei 497 înscriși. Din promoţia de absolvenţi ai anului 2020, au fost prezenţi 56 de candidaţi. 51 dintre candidați, respectiv 10,26%, s-au retras din motive personale sau medicale și niciun candidat nu a fost eliminat din examen. Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura de peste 37,3 grade Celsius”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul Școlar Județean Olt.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate pe site-ul dedidcat, la ora 15:00, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Primele rezultate vor fi afișate în data de 4 august, la sediul ISJ și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse la inspectorat sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la Inspectoratul Școlar Olt și pe site-ul menționat mai sus, în data de 11 august.

„Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci)”, mai transmit reprezentanții învățământului oltean.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de ISJ Olt în perioada 12 – 14 august.

Din totalul candidaților care au susținut concursul de Titularizare în Olt, cei mai mulți înscriși au fost la educatori, urmați de cei de la învățători, limba română, educație fizică și sport, matematică, limba engleză și istorie. Concurența a fost mare, având în vedere numărul de catedre titularizabile mult mai mic decât numărul candidaților înscriși, adică doar 18 posturi, dintre care cinci în învățământul vocațional artistic, muzică instrumentală – pian, cinci în învățământul special, trei în învățământul postliceal sanitar, două la discipline tehnologice și două de educatoare. Totuși, dascălii mai pot ocupa și un post netitularizabil, fie că este întreg sau fracțiune, numărul total al acestora fiind de 607.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți