2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Mediului: „13 la sută din suprafața comunei Urzica este pădure”

- Advertisement -

O zonă deșertificată a localității Urzica, situată în zona de sud a județului Olt, s-a transformat de-a lungul ultimilor ani în pădure. Acest lucru se datorează și reprezentanților Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor care s-au implicat în ultimii peste 14 ani și în prezent, potrivit ministrul liberal Costel Alexe, „13 la sută din suprafața comunei este pădure”.

Ministrul Mediului a făcut referire despre ce s-a întâmplat în ultimii ani la Urzica într-o postare pe care a făcut-o joi pe pagina sa de socializare, la care a atașat mai multe fotografii.

„Imaginile de mai jos sunt din comuna Urzica, județul Olt. Pentru mulți, poate este o localitate necunoscută. Pentru noi, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, este un loc în care, de peste 14 ani, investim într-o idee care să schimbe viața tuturor celor peste 2000 de locuitori de acolo. Urzica a fost în 2006 unul din punctele de pe harta României cu ZERO pădure. Să trăiești într-o zonă călduroasă a țării, cu terenuri nisipoase și fără nici măcar o oază de umbră și verdeață pare cel puțin o condamnare pe viață la deșert. Astăzi, condamnarea a fost clasată: 13% din suprafața comunei Urzica este pădure”, a scris Costel Alexe pe Facebook.

Sursa citată a transmis că, în prezent, la Urzica sunt peste 324 de hectare de păduri de salcâm, gladiță, plop alb, corcoduș, ulm, dud și stejar.

„Pe lângă sutele de hectare de pădure plantată de la ZERO, Urzica mai are astăzi și perdele forestiere de protecție pe o suprafață de 42 de hectare. Vestea bună este că nu ne oprim aici: în toamna acestui an vom planta o altă pădure de 19 hectare în cadrul campaniei «O pădure cât o țară». Chiar dacă, la început, ideea de «a ataca» deșertul cu pădure a părut cel puțin imposibilă, motivația noastră și a silvicultorilor noștri de a da sensul verde al comunității din Urzica s-a împlinit!”, a conchis ministrul liberal.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți