Aproape 3.000 de persoane din județ, încadrate în muncă prin intermediul Agenției de Șomaj

De la începutul anului și până la finele lunii iunie, aproximativ 3.000 de persoane din judet și-au găsit un loc de muncă. Cei mai mulți sunt din mediul rural și fac parte din categoria de vârstă peste 45 de ani. 

Potrivit unui comunicat remis de Agenția Județeană pentru ocuparea Forței de Muncă Olt, ca urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de instituție, 2.999 de persoane din județ au fost încadrate în muncă, în primele șase luni ale acestui an. Din totalul acestora, 1.139 au peste 45 de ani, 641 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 527 au între 25 și 35 de ani, iar 692 sunt tineri sub 25 de ani. De asemenea, în funcţie de rezidenţă, 1.413 dintre oltenii angajați în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 1.586 sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale, respectiv 911, urmate de cele cu studii gimnaziale – 646), profesionale – 525 și studii universitare – 105.

„Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt în anul 2020, 2.545 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele instituției”, se precizează în comunicatul Agenției de Șomaj.

Sursa citată mai arată că, pentru integrarea pe piaţa muncii, oltenii aflați în căutarea unui loc de muncă înregistrați în baza de date a AJOFM în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea 76 din 2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în anul 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 9.293 în județ.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<