2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Autoritățile din Olt iau în calcul închiderea teraselor mai devreme și purtarea măștii în spații deschise

- Advertisement -

Au tot crescut în ultimele zile cazurile de Coronavirus în județ, iar autoritățile locale se gândesc la impunerea de noi măsuri pentru olteni, pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Nicolae Hristescu, subprefectul de Olt, a declarat că printre propunerile ce ar urma să se discute zilele acestea în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care ar urma să se întrunească, se află închiderea teraselor mai devreme, dar și purtarea măștii în spații deschise, obligatoriu.    

„Se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, unde vor fi discutate și măsurile noi. Nu am încă hotărârea, dar cred că va fi vorba despre un program limitat al teraselor și despre purtarea măștii în locuri libere, altele decât cele care erau până acum. Dar nu știm exact cum va arăta această hotărâre. Zilele acestea, vineri, sâmbătă, se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a stabili aceste măsuri”, a declarat subprefectul de Olt.

Nicolae Hristescu a adus în atenție și faptul că în ultima săptămână au crescut constant cazurile COVID-19, acestea fiind răspândite aproape în tot în județ.

„Dacă regulile s-ar respecta nu am avea cifrele pe care le avem astăzi. Din păcate, lumea merge la munte, la mare, sunt instituții paralizate. Noi continuăm să verificăm dacă se respectă prevederile sanitare pentru a limita răspândirea COVID-19. Sunt controale efectuate în trafic, în mijloacele de transport în comun, pe platforma industrială, în piețe, acolo unde sunt zone foarte aglomerate. Locuitorii județului au obligația să poarte masca doar în interior, în instituții și în spații aglomerate, piețe, supermarketuri, cu triaj epidemiologic. Până acum așa era, însă aceste măsuri se vor extinde. Noi avem o creștere constantă și este îngrijorătoare. Nu sunt cazuri într-un singur loc, nu într-o singură fabrică, sunt peste tot”, a conchis reprezentantul Guvernului în teritoriu.

La ultima raportare, specialiștii în sănătate publică din județ au anunțat un număr total de 732 de cazuri de Coronavirus, înregistrate de la începutul pandemiei. Doar în ultima zi au fost 21 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2, toate fiind prin transmitere comunitară, în timp ce alți 20 de pacienți care au ieșit pozitivi la COVID-19, în urma retăstării au fost reconfirmați cu această boală. În Olt s-a înregistrat vineri și un nou deces al unei persoane depistate cu noul Coronavirus, ce avea și alte comorbidități, iar de la începutul pandemiei avem în total 21 de persoane infectate cu virusul chinezesc, ce aveau și alte boli asociate, care au murit.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți