12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

O femeie din Slatina a murit din cauza noului Coronavirus. Alte 15 infecții raportate în ultima zi

- Advertisement -

S-au raportat noi îmbolnăviri cu COVID-19 în Olt, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Față de ziua anterioară au fost comunicate încă 15 infecții cu virusul SARS-CoV-2, iar bilanțul total, de la începutul pandemiei, a ajuns la 747. Din păcate, în ultima zi, s-a înregistrat și un nou deces, până acum în județ având 22 de olteni care au murit din cauza Coronavirusului, toți aceștia suferind și de alte boli.

Persoana care a murit este o femeie de 83 de ani, din municipiul Slatina. Aceasta era pacientă pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Caracal.

Slătineanca era internată în unitatea medicală suport COVID-19 în care sunt tratați persoanele diagnosticate cu boala din data de 13 iulie, fiind adusă de acasă. În aceeași zi a fost testată pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, rezultatul pozitiv venind pe 15 iulie. Pe 19 iulie era transferată la ATI, iar în seara zilei de vineri, 31 iulie, aceasta a decedat.

Ca și comorbidități aceasta mai avea hipertensiune arteriale primară, insuficiență cardiacă NIHA clasa III, insuficiență respiratorie severă, bronhopneumonie, demență senilă și angină pectorală de efort.

În privința celor 15 îmbolnăviri noi, toate au fost ca urmare a transmiterii comunitare a virusului.
Din totalul de 747 de cazuri, avem 153 care sunt încă internate în spital, șase fiind pe secțiile ATI ale spitalelor din Slatina și Caracal. Totodată, mai sunt 419 olteni externați, din care 326 vindecați și 93 la cerere. Alți 87 au refuzat internarea și sunt în izolare la domiciliu.
În județ avem și 6.232 de persoane care, de la începutul pandemiei, s-au testat pentru depistarea COVID-19.

În Olt continuăm să avem și pacienți care sunt internați în spital cu rezultat pozitiv în urma retestării pentru depistarea virusului chinezesc. Potrivit GCS, distinct de cele 15 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, sunt opt persoane din județ ce au fost reconfirmate pozitiv la noul Coroanvirus.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți