16.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

22 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în ultima zi. 769, totalul cazurilor în Olt

- Advertisement -

Virusul SARS-CoV-2 este contractat de tot mai multe persoane din județul Olt și, potrivit raportării de duminică a Grupului de Comunicare Strategică și a specialiștilor Direcției de Sănătate Publică, bilanțul total al cazurilor a ajuns la 769. Față de ziua anterioară, s-au înregistrat cu 22 noi îmbolnăviri cu COVID-19, toate fiind cu transmitere comunitară.

În continuare avem și pacienți internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde se tratează bolnavii diagnosticați cu noul Coronavirus, care au test cu rezultat pozitiv în urma retestării.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 22 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost opt olteni ce au fost reconfirmați pozitiv la COVID-19.

Numărul persoanelor internate în spital se apropie de 250

Dintre cele aproape 770 de persoane depistate cu SARS-CoV-2, în jur de 250 sunt în continuare internate în spital, opt fiind pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina şi Caracal. Alți puțin peste 420 de olteni au fost deja externaţi, dintre aceştia 332 fiind vindecaţi şi 93 la cerere. În Olt sunt şi 92 de persoane pozitive la Coronavirus care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu.

Din păcate, în județ avem şi 22 de olteni diagnosticate cu COVID-19 ce au încetat din viaţă, însă toate acestea aveau și boli asociate. Datele oficiale ale specialiștilor în sănătate publică mai arată că în Olt sunt şi 6.258 de persoane care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți