25.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Efectivele Jandarmeriei Olt, zeci de amenzi aplicate în weekend

- Advertisement -

Jandarmii olteni au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, zeci de misiuni, în urma acestora fiind aplicate mai multe amenzi pentru nerespectarea măsurilor de limitare a pandemiei de Coronavirus și întocmit un dosar penal.

Potrivit unui comunicat remis de instituție, efectivele Jandarmeriei Olt au desfăşurat misiuni preventiv-educative în pieţele din municipiul Slatina, unde au purtat discuţii cu cumpărătorii, cărora le-au transmis și mesaje de informare privind instituirea unei eventuale obligativități a purtării măştii de protecţie în zonele aglomerate. În total, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 lei, celor care nu respectau prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În urma acţiunilor desfăşurate, jandarmii au constatat și alte nereguli pentru care au dat 42 de amenzi al căror cuantum a fost de peste 14.000 de lei.

Totodată, în weekend pe malul drept al râului Olt, în zona balastierei din dreptul satului Cioroiu, comuna Fălcoiu, a fost depistat un bărbat de 56 ani, având asupra o unealtă de pescuit comercial tip setcă monofilament, în lungime de 180 metri, înălțimea de 2,5 metri și dimensiunea ochiului de plasă 75 x 75 milimetri. În cauză, s-au întocmit acte de constatare pentru săvârşirea faptei de deţinere sau utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament, iar setca a fost ridicată și predată organelor de cercetare penală, împreună cu bărbatul care pescuia ilegal în acea zonă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți