10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pacientă de la Spitalul din Schitu Greci, depistată cu COVID-19

- Advertisement -

Dacă de la începutul pandemiei s-au tot înregistrat infecții cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor medicale, chiar și a unor pacienți, de la unitățile medicale din Slatina, Caracal, Corabia, Scornicești și Balș, iată că în weekend și la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci a apărut primul caz de Coronavirus în rândul bolnavilor internați aici. Imediat a fost deschisă o anchetă epidemiologică, iar cei 23 de pacienți de la Spitalul Schitu Greci, dar și 20 de angajați au fost testați de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt la COVID-19.

Potrivit datelor remise de unitatea medicală, o femeie de 73 de ani, bolnavă internată în Spitalul de Psihiatrie Cronici, este primul caz de Coronavirus raportat aici.    

„În data de 31 iulie a fost trimisă, cu serviciul 112, o pacientă în vârstă de 73 de ani, cu sindrom febril și insuficiență respiratorie acută. Aşteptând rezultatul testului, s-a luat decizia ca toți pacienții, contacți cu aceasta, să fie izolați în pavilionul 6, pavilion pregătit cu saloane tampon. În seara zilei de 1 august, am fost informați de DSP că pacienta este contirmată pozitiv. În urma acestui rezultat, comitetul director s-a deplasat la unitate, pentru a organiza activitatea de testare a pacienților contacți, precum și a personalului”, a declarat Mariana Marcu Leanca, directorul medical și purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Specialiștii în sănătate publică au testat, astfel, duminică, 2 august, 23 de pacienți și 20 de angajați de la Spitalul Schitu Greci. „În prezent, aşteptăm rezultatele testelor și continuăm respectarea cu strictețe a recomandărilor epidemiologice în vigoare obligatorii în prevenirea răspândirii COVID-19, luând toate măsurile necesare în acest sens”, a conchis reprezentantul spitalului.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți