15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Băiat de 6 ani, înecat în râul Vedea, la Văleni

- Advertisement -

Tragedie, marți seara, într-o familie din comuna Văleni. Un copil de doar 6 ani a murit înecat în apele râului Vedea, care traversează localitatea, în timp ce era la scăldat cu ambii părinți, dar și cu cele două surori, una de numai 7 luni și una de 9 ani.

Familia, potrivit spuselor acesteia echipajelor medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, era la baie într-o zonă unde știa că apa este mică, însă la un moment dat băiatul ar fi fost luat de curenți, cel mai probabil unde se formase o groapă mai adâncă, și nu a mai ieșit la suprafață. Mama micuțului, care o ținea în brațe pe fetița de doar 7 luni, a observat acest moment și a sărit în ajutorul copilului, dar atunci a scăpat-o și pe cea mică în apă, însă a reușit să o scoată la timp. Totuși, a aspirat puțină apă și a avut nevoie și ea de îngrijiri medicale.

Pentru băiat nu s-a mai putut face nimic, din păcate. La fața locului a fost solicitat chiar un echipaj medical de pe un elicopter SMURD Craiova. A aterizat în zonă și, deși a fost scos la suprafață, copilul nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de echipajul specializat, fiind constatat decesul său. Sora cea mică a acestuia a ajuns și ea la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind preluată de pe drum de o ambulanță de la Slatina care a venit în întimpinarea celei care o preluase de la locul tragediei.

Decesul băiatului a fost declarat după o oră și jumătate de resuscitare, spune Dan Țolu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. „În jurul orei 18:00, în dispeceratul 112, a fost primit un apel prin care se solicita intervenția la salvarea unui copil de 6 ani, care se afla, împreună cu părinții și cele două surori, la scăldat pe raza comunei Văleni și s-ar fi înecat într-un moment de neatenție al familiei în râul Vedea. La fața locului s-au deplasat echipajul de scfandrii și un echipaj SMURD de la ISU Olt, o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Olt, în sprijin acționând și elicopterul SMURD de la Craiova, care a declarat decesul băiatului după o oră și jumătate de resuscitare. Din apă, acesta a fost scos de localnici după mai bine de o jumătate de oră din momentul în care nu a mai ieșit la suprafață. Scafandrii au fost întorși din drum, însă la fața locului au ajuns celelalte forțe”, a declarat reprezentantul ISU.

Singurii care nu au avut nevoie de acordarea primului ajutor au fost mama, tatăl, dar și cealaltă soră de 9 ani, a micuțului de 6 ani care, din păcate, a murit.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți