10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Candidatul PNL la Primăria Slatina consideră necesară funcționarea unei farmacii non-stop în oraș

- Advertisement -

La ora actuală, nicio farmacie din județul Olt nu mai are program non-stop, iar singura care funcționa permanent pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din municipiul Slatina se închide acum la ora 23:00. Acesta este și motivul pentru care Liviu Voiculescu, candidatul PNL la Primăria Slatina, în ultima perioadă, a primit semnale din partea mai multor slătineni privind necesitatea funcționării în regim permanent a unei farmacii care să asigure continuitatea furnizării de medicamente către populație.

Acesta a fost și tema de discuție pe timpul întâlnirii pe care Voiculescu, președintele PNL Olt și primar al comunei Cungrea, a avut-o marți cu Sorina Oancea, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Olt.

„Luând act de acest aspect și ținând cont că singura farmacie cu program non-stop din Slatina a renunțat la acest serviciu, astăzi (marți n.r.) am avut o întrevedere cu directorul Casei de Asigurări de Sănătate Olt, Sorina Oancea, pentru a găsi împreună o soluție prin care unul sau mai mulți furnizori de medicamente să deservească slătinenii în regim de permanență. Un astfel de demers a fost inițiat de Casa de Asigurări de Sănătate încă din luna iunie a acestui an, prin înaintarea unei solicitări oficiale către Colegiul Farmaciștilor Olt, singura instituție care poate identifica o farmacie capabilă și dispusă să desfășoare non-stop activitatea de furnizare a medicamentelor către populație”, a declarat candidatul PNL la Primăria Slatina.

Liviu Voiculescu a mai spus că „până acum au fost identificate patru unități farmaceutice dispuse să asigure, prin rotație, un serviciu permanent astfel încât, în scurt timp, slătinenii vor putea beneficia din nou de medicamentele necesare oricând vor avea nevoie”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți