10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Focar de Coronavirus la Spitalul Schitu Greci. 14 pacienți și un infirmier au teste pozitive

- Advertisement -

După apariția primului caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la un pacient de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, mai mulți asistați internați aici, dar și cadre medicale care au intrat în contact cu persoana testată pozitiv la COVID-19 au fost testate, de asemenea, pentru depistarea bolii. Primele rezultate ale celor testați deja au fost primite, încă 13 bolnavi din spital și un infirmier fiind pozitivi la noul Coronavirus.

Având în vedere situația dată, la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci este un adevărat focar de COVID-19, vorbind în total de 15 persoane infectate.

„Sursa îmbolnăvirilor nu o cunoaștem deocamdată, ancheta epidemiologică a Direcției de Sănătate Publică Olt fiind încă în desfășurare. Am avut primul caz confirmat în weekend, după fiind testați contacții acestuia. Dintre cei 23 de pacienți de la care au fost recoltate probe, rezultate pozitive au avut 13, iar dintre cele 20 de persoane din rândul personalului, un infirmier are test pozitiv la Coronavirus. Se fac în continuare testări, ancheta epidemiologilor nefiind finalizată”, a spus Sorin Brătoi, directorul unității medicale din Schitu Greci.

O femeie de 73 de ani, care era internată în Spitalul de Psihiatrie Cronici, este primul caz de COVID-19 raportat. „În data de 31 iulie a fost trimisă, cu serviciul 112, o pacientă în vârstă de 73 de ani, cu sindrom febril și insuficiență respiratorie acută. Aşteptând rezultatul testului, s-a luat decizia ca toți pacienții, contacți cu aceasta, să fie izolați în pavilionul 6, pavilion pregătit cu saloane tampon. În seara zilei de 1 august, am fost informați de DSP că pacienta este confirmată pozitiv”, au transmis luni, printr-un comunicat de presă, reprezentanții spitalului.

Cum decurge ancheta epidemiologică

După depistarea primului caz, alți asistați de la Schitu Greci, dar și un cadru medical s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2. Așadar, în total, sunt 15 rezultate pozitive la testul pentru depistarea COVID-19, respectiv 14 pacienți și un infirmier, motiv pentru care specialiștii DSP Olt au dispus mai multe măsuri ca urmare a anchetei epidemiologice.

Acestea sunt: carantinarea obiectivului începând cu data de 3 august, ora 19:00; testarea restului de personal deservent, în data de 4 august, de DSP Olt; organizarea evaluării clinico-biologice și radiologice a tuturor persoanelor din pavilionul respectiv, în vederea stabilirii infectării și prescrierea tratamentului; monitorizarea zilnică a bolnavilor de personalul propriu al unității sanitare; extinderea testării în rândul asistaților, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean, în funcție de de riscul epidemiologic identificat în ancheta epidemiologică; testarea personalului medical sau retestarea la șapte zile, de specialiștii în sănătate publică.

De asemenea, s-a dispus organizarea acțiunii de dezinfecție, asigurarea cu caracter permanent a echipamentelor de protecție, completarea stocurilor cu materiale sanitare și de dezinfecție. DSP Olt va coordona activitatea de limitare a extinderii infecției, în colaborare cu conducerea unității sanitare din Schitu și Consiliul Județean Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți