19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în mai multe zone aglomerate din Olt

- Advertisement -

Repezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt au adoptat marți Hotărârea 26 cu privire la măsurile necesare pentru punerea în aplicare a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Prin hotărârea adoptată, devine obligatorie purtarea măștii de protecție, care să acopere gura și nasul, pentru toate persoanele prezente în mai multe spații publice deschise din județ.

Piețe agroalimentare, târguri, expoziții, târguri de produse tradiționale, vânzarea de produse și alte bunuri în aer liber, zone de așteptare – stații de autobuz, peroane, inclusiv la societățile private de transport persoane, zone în care se desfășoară evenimente publice, pelerinaje, obiective turistice, activități cu caracter religios și evenimente în aer liber organizate conform legislației în vigoare sunt locațiile în care purtarea măștii a devenit obligatorie. Excepție de la aplicarea acestei măsuri copiii care nu au împlinit vârsta de 5 ani, precum și persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, la temperaturi ridicate și umiditate crescută. Măsura va fi pusă în aplicare începând cu ziua de joi, 6 august, ora 07:00.

Obiectivele pentru care se impune acordarea unei atenții deosebite, pe toată perioada programului de funcționare sunt următoarele:

municipiul Slatina și comunele arondate – Piața Agroalimentară Zahana – patrulater format din strada Primăverii bl. PMI, strada Armoniei bl. 2-4, strada Toamnei bl. DA 3, strada Textilistului bl. G4-Gl, strada Crișan (având în interior strada Aleea Macului, bl. FA 22, sc. A-D); Piața Ecaterina Teodoroiu – incinta acoperită între străzile Văilor, Ecaterina Teodoroiu, Dorobanți; Piața Frații Buzești – incinta acoperită plus bazar și incinta descoperită între străzile Ionașcu, Dinu Lipatti, Școala Generală nr. 1; Piața Basarabi – incinta acoperită și incinta descoperită între străzile Sergent Major Dorobanțu Constantin, Arinului, Bradului și Cireșului;

municipiul Caracal și comunele arondate: zona Pieței Agroalimentare – strada Antonius Caracalla, intervalul orar 09:00 – 16:00, patrulater cuprins între bulevardul Antonius Caracalla, strada Iancu Jianu, strada Calea București şi strada Antonius Caracalla;

orașul Balș și comunele arondate – Târgul săptămânal din oraș, strada Popa Șapcă – sâmbăta, în intervalul orar 05:00 – 12:00; Piața săptămânală din oraș, strada Popa Șapcă – duminica, în intervalul orar 05:00 – 12:00; Târgul săptămânal Iancu Jianu, strada Târgului – duminica, în intervalul orar 05:00 – 12:00;

orașul Corabia și comunele arondate: zona Pieței Agroalimentare, în orașul Corabia, delimitată de străzile Cezar Bolliac, bulevardul 1 Mai și strada Mihail Kogălniceanu, în zilele de miercuri, vineri și duminica, în intervalul orar 07:00 – 12:00; zona Pieței Agroalimentare, în comuna Izbiceni, delimitată de strada Preot Dumitru Stancu, bulevardul Mihai Viteazul și strada Pieței, în ziua de duminică, în intervalul orar 07:00 – 12:00; zona Pieței Agroalimentare, în comuna Vădăstrița, delimitată de străzile Marin Preda, Mihail Sadoveanu și Ilie Pricop, în ziua de duminică, în intervalul orar 07:00 – 12:00;

orașul Potcoava și comunele arondate: Piața Agroalimentară Tufeni (fostul târg) – cu program de funcționare duminica, între orele 07:00 – 12:00.

De asemenea, la ședința CJSU Olt de marți, s-a stabilit întrunirea, de îndată, a comitetelor locale pentru situații de urgență din localitățile județului Olt, în vederea stabilirii planului local de monitorizare a respectării și aplicării regulilor stabilite pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

„Administratorii piețelor agroalimentare, precum și operatorii economici care au ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spațiilor comerciale a respectării de către comercianți și cumpărători a măsurilor de conduită socială și prevenție – evitarea aglomerării, păstrarea distanței de 1,5 metri între cetățeni, obligativitatea purtării măștii de protecție și a mănușilor de unică folosință de comercianți. În situația nerespectării măsurilor, regimul contravențional aplicabil este cel stabilit de Legea 55 din 2020, articolele 64 – 70, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, au transmis reprezentanți Prefecturii Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți