5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Fostul primar din Caracal, condamnare de 5 ani și 6 luni pentru abuz în serviciu. Anghel, acuzat de peste o mie de fapte penale

- Advertisement -

Gheorghe Anghel, fostul edil al municipiului Caracal, a fost condamnat marți de magistrații Tribunalului Olt, pe fond, în dosarul în care acesta, dar și alți 23 de inculpați, au fost acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat sub forma inițierii și constituirii și abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Cu suma de puțin peste 5 milioane lei, Primăria Caracal s-a constituit parte civilă în proces. Fostul primar este acuzat de săvârșirea a peste o mie de fapte penale și a fost condamnat de instanța de judecată la pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare, plus o pedeapsă complementară. Decizia nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova în zece zile de la comunicarea sentinței.

Dar iată care sunt pedepsele date de judecătorii Tribunalului Olt în dosar

Gheorghe Anghel, fost edil al Caracalului – 5 ani și 6 luni închisoare cu executare

Maria Tudor, fost director economic al Primăriei Caracal – 5 ani și 4 luni închisoare cu executare

Mariana Benghe, angajată a primăriei la audit intern – 5 ani și 2 luni închisoare cu executare

Elena Neculăiță, fost contabil – 4 ani și 6 luni închisoare cu executare

Natalia Olaru, fost contabil – 3 ani închisoare cu executare

Mariana Coșoveanu, fost casier – 2 ani și 8 luni închisoare cu executare

Maria Guță – 2 ani și 2 luni închisoare cu executare

Gabriel Buleteanu, fostul secretar al Consiliului Județean Olt – 2 ani de închisoare cu suspendare

Mihaela Claudia Dumitrescu (fostă Duică), fost șef serviciu la Evidența Populației – 3 ani de închisoare cu suspendare

Sandu Grigorie – 3 ani închisoare cu executare

SC Grion Ignifug SRL – 300.000 de lei amendă penală

George Pavel, om de afaceri și tatal unui fost consilier PSD din Caracal – 3 ani închisoare

Georgeta Cercel – 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendare

SC Stefanotis SRL – 140.000 de lei amendă penală

Florica Popa Florea – 2 ani închisoare cu suspendare

SC Acronic Serv SRL – 40.000 de lei amendă penală

Florinel Stroe, om de afaceri si ginere al Nataliei Olaru – 1 an închisoare cu suspendare

Daniela Stroe, soția lui Florinel Stroe – 1 an închisoare cu suspendare

SC SF SRL – 20.000 de lei amendă penală

Paul Popa – 2 ani închisoare cu suspendare

Vasile Văduva – 1 an închisoare cu suspendare

SC Alvaad Prod Serv SRL – 15.000 de lei amendă

Alexandru Ionescu, decedat în prezent – în ceea ce privește infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat sub forma aderării, complicitate la abuz în serviciul asimilată infracțiunilor de corupție în formă continuată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, ca urmare a decesului acestuia

SC Mario SRL – 70.000 de lei amendă penală

Prejudiciul, estimat la peste 5.000.000 lei

Potrivit rechizitoriului, pe durata ultimelor două mandate ale lui Gheorghe Anghel, la nivelul Primăriei Caracal s-a constituit un grup infractional care ar fi pus bazele unui mecanism de fraudare a bugetului instituției, prin însușirea unor sume mari de bani în baza unor documente (facturi, chitanțe) care atestau efectuarea unor lucrări fictive, sau procurarea de materiale necesare in desfășurarea de activități fictive în cadrul instituției. La această grupare infracțională ar fi aderat atât angajați ai Primăriei Caracal, cât și alte persoane (administratori de societăți comerciale), care ar fi fost racolate de lideri și de ceilalți angajați, cu scopul clar de a-și însuși sume de bani.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că suspecții au introdus în contabilitatea instituției facturi și chitanțe false, în valoare de aproape 5.009.500 de lei, și și-au însușit sumele de bani decontate prin casierie și prin conturile bancare. Pentru a ascunde frauda, suspecții au sustras o parte din documentele depozitate în arhiva instituției, au precizat anchetatorii.

Având în vedere aspectele sesizate, instanța de judecată, pe latura civilă a procesului, a constatat recuperată suma de 73.471 lei din prejudiciul total în valoare de 5.009.449,56 lei și a admis acțiunea civilă promovată de partea civilă – Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Caracal, pentru suma de 4.935.978,56 lei. „Obligă inculpaţii Anghel Gheorghe, Tudor Maria, Benghe Mariana, în solidar, la plata sumei de 4.935.978,56 lei, în solidar şi cu inculpata Neculăiţă Elena în limita sumei de 2.355.567,47 lei; inculpata Olaru Natalia în limita sumei de 1.566.011,4 lei; inculpata Coşoveanu Mariana în limita sumei de 4.102.048,87 lei; inculpata Guţă Maria în limita sumei de 421.440 lei; inculpaţii Buleteanu Gabriel şi Popa Paul, în limita sumei de 44.646 lei; inculpata Dumitrescu (fostă Duică) Mihaela Claudia în limita sumei de 219.700 lei; inculpaţii Grigorie Sandu şi SC Grion Ingnifug SRL în limita sumei de 1.829.281 lei; inculpatul Pavel George în limita sumei de 1.633.020 lei; inculpaţii Cercel Georgeta şi SC Stefanotis SRL în limita sumei de 471.900 lei; inculpata SC MARIO SRL în limita sumei de 80.000 lei; inculpaţii Popa Florea Florica şi SC Acronic Serv SRL în limita sumei de 50.000 lei”, se mai arată în decizia magistraților Tribunalului Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți