6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Creșa 4 din Slatina funcționează și în august. Reguli de igienă stricte pentru copii, părinți și personal

- Advertisement -

Creșa 4 de pe strada Zmeurei din municipiul Slatina continuă să funcționeze și în luna august, această unitate de învățământ fiind și singura care a fost deschisă pentru micuți și luna trecută. Bineînțeles, atât copiii și părinții, cât și personalul de aici, au trebuit să respecte reguli stricte de igienă pentru a preveni și limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială a Primăriei Slatina sunt cei care fac, astfel, din nou apel la părinți pentru a fi cât mai atenți cu copiii lor acasă și să le măsoare cât mai des temperatura.

„Și în luna august, măsurile de securitate rămân aceleași, menținându-se regulile stricte de prevenire a îmbolnăvirii de Coronavirus, respectiv efectuarea triajului epidemiologic, păstrarea distanței și purtarea măștii de protecție de către părinți și de personalul de la creșă. Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Slatina fac apel la părinți să rămână în continuare la fel de receptivi, să fie atenți cu cei mici acasă și să le măsoare frecvent temperature”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.

Printre regulile stricte de la creșă sunt programarea copiilor pe grupe de maximum 8, intrarea și ieșirea acestora fiind după un orar bine stabilit. Zilnic, așternuturile sunt schimbate, spălate și călcate. Totodată, și personalul este bine instruit pentru ca atunci când un micuț are simptomele unei răceli, acesta este dus în camera de izolare, pentru asigurarea asistenței medicale necesare până când unul dintre părinți vine să îl ia acasă.

Nora Popescu, directorul DAS Slatina, a menționat că pe parcursul lunii iulie nu s-au semnalat probleme la singura creșă care a avut program de funcționare în oraș: „Pot spune că a fost o lună nesperat de bună, neavând sincope. Toată lumea a înțeles situația în care suntem, au fost luate toate măsurile de siguranță, fie acasă, fie la serviciu. Nu au fost probleme în privința părinților, care să nu înțeleagă că sunt măsuri mai stricte decât au fost până acum, am avut o colaborare bună și totul a fost în beneficiul tuturor. În luna august avem aceleași 36 de locuri puse la dispoziție pentru aceleași persoane care au solicitat de la început să frecventeze creșa pe perioada vacanței de vară. Frecvența zilnică este undeva la 25 de copii, pe grupe de maximum 8”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți