Pagube într-un cimitir din Scărișoara. Vegetația a luat foc de la lumânările aprinse

Un incendiu a mistuit, vineri seara, o suprafață importantă din vegetația uscată din cimitirul Plăviceni, din comuna Scărișoara. Zeci de cetățeni, împreună cu primarul Liviu Tiugan, s-au mobilizat și au stins la timp focul, pentru ca pagubele să nu fie și mai însemnate.

Vegetația uscată a luat foc din cauza lumânărilor pe care oamenii le-au aprins pentru a-i cinsti pe răposați, flăcările extinzându-se cu repeziciune din cauza vântului puternic.

„Aseară (vineri n.r.), în jurul orei 20:00, primarul comunei a fost anunțat de cetățeni că în cimitirul din Plăviceni a izbucnit un incendiu cauzat de lumânările aprinse, iar datorită vântului acesta se extinsese periculos de mult. Imediat după sosire, edilul s-a mobilizat împreună cu cetățenii, reușind să oprească extinderea flăcărilor. La final, primarul a ținut să le mulțumească tuturor pentru dovada de curaj și spirit civic”, au transmis autoritățile locale din Scărișoara.

Cum astfel de incidente pot avea loc și în perioada următoare, având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în termometre, dar și faptul că unii oameni ar putea fi neatenți atunci când lasă lumânările aprinse în cimitir, reprezentanții primăriei vin cu o atenționare de care aceștia ar trebui să țină cont.

„Rugăm cetățenii comunei Scărișoara să dea dovadă de vigilență în ceea ce privește cinstirea raposaților din cimitire prin aprinderea de lumânări, pentru a evita riscul de declanșare a incendiilor”, au conchis autoritățile locale.

Cătălin FIRCOIU

Un comentariu la „Pagube într-un cimitir din Scărișoara. Vegetația a luat foc de la lumânările aprinse

  • Îl cunosc pe domnul primar, este un om de onoare, corect, cinstit, cu mult bun simț, mereu preocupat de rezolvarea problemelor cetățenilor, bunăstarea și viitorul comunității. Un exemplu de urmat și apreciat.
    Mult succes în continuare d-le primar!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<