15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de olteni, amendați pentru nepurtarea măștii. Controale și în localitatea carantinată

- Advertisement -

Peste 260 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și pompieri, sub autoritatea Prefecturii Olt, au continuat să desfășoare în ultima zi acţiunile de verificare în zonele aglomerate, piețele și terasele din județ, dar şi în mijloacele de transport în comun. Autoritățile au urmărit dacă măsurile impuse în contextul stării de alertă, cu scopul de a preveni răspândirea COVID-19, sunt respectate. Zeci de firme și mijloace auto au fost controlate, fiind aplicate mai multe amenzi, unele dintre ele și pentru nepurtarea măștii. Satul Greci din comuna Schitu a fost și el monitorizat, având în vedere că este în carantină.

În total, efectivele mărite au verificat în județ peste 50 de agenţi economici și 22 de mijloace de transport, iar în urma abaterilor constatate au dat 22 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Aproape 1.100 de mașini controlate și peste 1.300 de persoane legitimate, la Greci

Fiind în carantină, la intrările și ieșirile din Greci au fost instituite filtre, echipele mixte formate din polițiști și jandarmi verificând îndeplinirea condițiilor legale pentru intrarea, respectiv ieșirea din localitate. „În interiorul localității acționează echipe mobile care asigura ordinea și linistea publică, precum și respectarea măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2”, transmit autoritățile.

În urma activităţilor desfășurate la Schitu, oamenii legii au controlat aproximativ 1.100 de autovehicule și au legitimat peste 1.300 de persoane. Neregulile nu au întârziat să apară aici, fiind aplicate 25 de amenzi, dintre care 23 pentru nerespectarea prevederilor circulației pe drumurile publice și două pentru încălcarea prevederilor Legii 55 din 2020. Valoarea totală a contravențiilor date la Greci este în cuantum de aproape 10.000 de lei. Totodată, polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare, întrucât autovehiculele aveau inspecția tehnica periodică expirată.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți