13.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

14 îmbolnăviri noi cu COVID-19 în județ. Bilanțul, de la începutul pandemiei, a ajuns la 951 de cazuri

- Advertisement -

S-au raportat noile cazuri de Coronavirus și, potrivit ultimelor cifre ale Grupului de Comunicare Strategică, în Olt se înregistrează nu mai puțin de 951 de infecții cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei. Doar în ultima zi au fost 14 îmbolnăviri noi cu COVID-19, însă județul are în continuare pacienți care sunt internați în spital ce ies pozitivi la retestare.

Alte opt infecții la Spitalul Schitu Greci

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt transmit că în ultimele 24 de ore s-a extins focarul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci. Dintre cele 14 cazuri noi, opt au fost înregistrate la această unitate medicală. Bilanțul total al diagnosticaților cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 53 până acum, 35 fiind din rândul asistaților și 18 din cel al personalului angajat. Diferența este reprezentantă de cazuri de Coronavirus prin transmitere comunitară.

Puțin peste 120 de olteni, pacienți internați

Datele oficiale ale specialiștilor în sănătate publică mai arată că, din totalul de peste 950 cazuri COVID-19 înregistrate în județ de la începutul pandemiei, sunt puțin peste 120 de pacienți care sunt încă internați în spital, cinci fiind la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal, iar alte puțin peste 810 persoane sunt externate, 576 fiind vindecate, 123 la cerere şi 114 care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu. Totodată, în Olt sunt şi 7.226 persoane care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

13 pozitivi la retestare și 29 de decese

Distinct de cele 14 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde aceștia primesc tratament de specialitate, în ultimele 24 de ore au fost 13 persoane reconfirmate pozitiv la Coronavirus. În județul Olt avem şi 29 de persoane infectate cu virusul ce au încetat din viaţă, de la începutul pandemiei, însă toate acestea aveau și alte probleme de sănătate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți