6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Localitatea carantinată Greci, monitorizată permanent de autorități

- Advertisement -

Odată cu carantinarea satului Greci al comunei Schitu, pentru o perioadă de două săptămâni, având în vedere numărul mare de cazuri de COVID-19 înregistrat aici la mia de locuitori, intrările și ieșirile sunt permanent monitorizate de autorități. Polițiștii și jandarmii continuă să constate nereguli în zonă, mai multe măsuri luate nefiind respectate.

Echipele mixte formate din polițiști și jandarmi au instituit filtre și marți în localitate și au verificat îndeplinirea condițiilor legale pentru intrarea, respectiv ieșirea din localitate. În interiorul localității acționează echipe mobile care asigura ordinea și liniștea publică, precum și respectarea măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În urma activităţilor desfășurate la Schitu, oamenii legii au controlat peste 600 de autovehicule și au legitimat aproximativ o mie de persoane. Mai multe nereguli au fost constatate și s-au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, dintre care 17 pentru nerespectarea prevederilor circulației pe drumurile publice și una pentru încălcarea prevederilor Legii 55 din 2020. Valoarea totală a amenzilor este în cuantum de aproximativ 6.000 de lei. De asemenea, polițiștii au retras un certificat de înmatriculare, întrucât autovehiculul respectiv avea inspecția tehnică periodică expirată.

Însă, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, aproape 260 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și pompieri au continuat acţiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea răspândirii noului Coronavirus. Peste 50 de agenţi economici și 48 de mijloace de transport s-au controlat în acest sens, în urma abaterilor constatate fiind date 15 contravenţii pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți