10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape o mie de cazuri de Coronavirus în Olt. 29 îmbolnăviri noi, raportate în ultima zi

- Advertisement -

Infecțiile cu virusul SARS-CoV-2 continuă să fie în creștere la Olt, apropriindu-ne vertiginos de o mie de cazuri. Concret, potrivit bilanțului prezentat joi de Grupul de Comunicare Strategică, în județ se înregistrează 980 de îmbolnăviri cu COVID-19, de la începutul pandemiei, iar 29 dintre acestea au fost doar în ultimele 24 de ore. Continuăm să avem olteni internați în spitale care sunt retestați pozitiv la depistarea noului Coronavirus, însă am înregistrat și un deces.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt spun că din cele 29 de infecții noi, două sunt la Spitalul de Psihiatrie Cronic Schitu Greci, unde până acum au mai fost raportate alte 53 cazuri atât în rândul asistaților, cât și în rândul personalului angajat, iar diferența au fost prin transmitere comunitară.

În continuare avem puțin peste 90 de pacienți depistați cu COVID-19 care sunt internați în spital, șapte fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal, iar alte aproximativ 870 de persoane sunt externate, 590 fiind vindecate, 159 la cerere și 114 care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în Olt sunt şi 7.273 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Datele oficiale ale autorităților centrale arată că distinct de cele 29 cazuri nou confirmate cu SARS-CoV-2 în Olt, în urma retestării pacienților internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei infectați, care erau deja pozitivi, sunt alte patru persoane ce au fost reconfirmate pozitiv cu virusul.

Din totalul de 980 persoane depistate cu COVID-19 înregistrate în județ, sunt și 30 care au decedat de la începutul pandemiei din această cauză, însă acestea aveau și alte probleme de sănătate. Ultimul deces, raportat joi, este al unei femei de 80 de ani, care era pacientă a Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci și a fost confirmată cu virusul chinezesc. Aceasta care avea și alte probleme de sănătate, precum insuficiență cardiacă congestivă, debilitate mintală, iar cauza decesului, care a survenit miercuri seara, a fost insuficiență cardiorespiratorie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți