7.3 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii și jandarmii, verificări la persoane izolate la domiciliu în satul Greci din Schitu

- Advertisement -

Localitatea carantinată Greci din județul Olt este continuare împânzită de oamenii legii, care în aceste zile la intrările și ieșirile din satul ce aparține comunei Schitu au instituit mai multe filtre. Doar în ultima zi, peste 850 de autovehicule au fost verificate, alte aproape 1.100 de persoane au fost legitimate, iar peste 30 de persoane aflate în autoizolare au fost și ele controlate.

Concret, echipele mixte formate din polițiști și jandarmi au verificat îndeplinirea condițiilor legale pentru intrarea, respectiv ieșirea, din localitatea Greci, în interiorul acesteia acționând echipe mobile care au asigurat ordinea și linistea publică, precum și respectarea măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii COVID-19.

În urma activităţilor desfășurate în localitatea carantinată, oamenii legii au controlat 855 de autovehicule și au legitimat aproximativ 1.100 de persoane. Totodată, echipa mobilă formată din polițiști și jandarmi a efectuat 34 de verificări la persoanele izolate la locuințe.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru nerespectarea prevederilor circulației pe drumurile publice și patru pentru încălcarea prevederilor Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, iar valoarea totală a acestora a fost în cuantum de aproximativ 8.000 de lei. Polițiștii rutieri au retras și ei trei certificate de înmatriculare, întrucât autovehiculele aveau inspecția tehnică periodică expirată.

Verificări nu au avut loc doar în localitatea carantinată Greci, ci în tot județul Olt. Aproximativ 240 de politiști, jandarmi, polițiști locali și pompieri, sub autoritatea Prefecturii, au desfăşurat controale în zone aglomerate, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, au fost verificate 18 mijloace de transport în comun și 68 de societăți comerciale saupersoane fizice autorizate. Pentru nereguliel constatate, s-au aplicat opt amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 1.500 de lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți