21.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Bicicliștii, verificați de polițiștii rutieri din Olt. Aproape 200 au fost amendați

- Advertisement -

Indisciplina bicicliștilor reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave și în Olt, acesta fiind și motivul pentru care joi, timp de 4 ore, polițiștii rutieri au desfășurat în județ o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră a acestora în trafic. Au fost constatate mai multe infracțiuni, iar aproximativ 200 de bicicliști au fost amendați.

Polițiștii Serviciului Rutier Olt, împreună cu cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat joi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, urmărindu-se prevenirea și combaterea cauzelor producerii accidentelor grave, în special indisciplina bicicliștilor.

„Polițiștii au acționat pentru combaterea abaterilor săvârșite de către bicicliști și pietoni, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În cele patru ore, oamenii legii au constatat trei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 266 de sancțiuni contravenționale, dintre care 195 au fost aplicate numai bicicliștilor. Dintre abaterile săvârșite de bicicliști, 42 au fost depistați în trafic sub influența alcoolului, doi fără a purta veste reflectorizante, 21 având defecțiuni la sistemul de frânare sau lipsă sistem sonor biciclete și șase efectuând traversări neregulamentare.

Potrivit statisticilor IPJ Olt, de la începutul anului și până în prezent, pe drumurile publice din județ s-au produs 42 de accidente rutiere care au avut drept cauză indisciplina bicicliștilor. În urma acestor accidente, două persoane au decedat, 12 au fost rănite grav și alte 28 au fost rănite ușor.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți