Alte 18 infecții cu COVID-19, raportate în ultima zi. Oltul ajunge la un total de 1.067 de cazuri

Grupul de Comunicare Strategică a raportat duminică noi îmbolnăviri cu noul Coronavirus în județul Olt. Față de ziua anterioară, au fost comunicate alte 18 infecții cu virusul SARS-CoV-2, bilanțul total ajungând, astfel, la 1.067 de cazuri. Totodată, avem bolnavi care au ieșit pozitiv la retestare, iar Oltul figurează și pe lista deceselor.

Cele 18 noi îmbolnăviri sunt prin transmitere comunitară, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

Din datele statistice, avem în prezent 114 pacienți depistați cu COVID-19 care sunt internați în spital, șase fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal, iar alte 920 de persoane sunt externate, 629 fiind vindecate, 173 la cerere și 119 care au refuzat internarea şi au fost izolate la domiciliu. În Olt sunt şi 7.397 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Continuăm să avem în județ și pacienți care sunt internați în spital cu rezultat pozitiv în urma retestării pentru depistarea COVID-19.

Potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării bolnavilor care erau deja pozitivi și sunt tratați la spitalele din municipiile Slatina și Caracal, sunt cinci persoane din Olt ce au fost reconfirmate pozitiv la Coroanvirus.

Din păcate, județul Olt apare și pe lista deceselor. Așadar, din totalul de 1.067 de infecții cu virusul SARS-CoV-2, sunt 33 de olteni confirmați cu boala care au încetat din viață, de la începutul pandemiei, însă toți aveau și alte probleme de sănătate. Decesul raportat duminică este cel al bărbatului de 55 de ani, angajat al fabricii TMK Artrom de pe platforma industrială a Slatinei. Acesta a murit vineri noaptea, fiind internat la Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Din data de 23 iulie primea acesta îngrijiri medicale pe Secția Boli Infecțioase a unității medicale, iar pe 7 august a fost transferat la ATI. Cauza decesului a fost stop cardiorespirator, infecție COVID-19, iar ca și comorbidități avea hipertensiune arterială grad II și bronhopneumonie.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<