9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ce amenzi au aplicat polițiștii olteni în weekend-ul de Sfânta Maria

- Advertisement -

Siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice au fost scopurile activităților desfășurate de polițiștii olteni în weekend-ul când s-a sărbătorit Sfânta Maria. Neregulile constatate de oamenii legii nu au întârziat să apară, peste 400 de contravenții, în valoare de peste 150.000 de lei, fiind aplicate.

Datele puse la dispoziție de IPJ Olt arată că poliţiştii de ordine publică, de investigaţii criminale, de la rutieră, de la investigarea fraudelor, de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, dar şi intervenţie rapidă, au efectuat 13 acţiuni specifice muncii de poliţie la sfârșitul săptămânii trecute. Totodată, oamenii legii au intervenit la nu mai puțin de 270 de evenimente, 223 fiind sesizate prin apelul de urgență 112. În urma misiunilor desfășurate, s-au dat peste 400 de amenzi, a căror valoare a depășit suma de 150.000 de lei.

Pentru siguranța participanților la traficul rutier, poliţiştii au fost prezenți atât pe principalele artere din județ, cât și pe drumurile secundare. Astfel, pentru abateri de la normele circulației pe drumurile publice, au fost reţinute 26 de permise de conducere şi retrase trei certificate de înmatriculare.

Una dintre aceste infracțiuni a fost constatată în trafic de polițiștii Secției de Poliție Rurală Corabia pe Drumul Național 54 A, care tranzitează comuna Orlea. Un bărbat de 38 de ani, din localitate, care conducea un autoturism având o concentrație de 1,01 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat este conducătorul auto pe numele căruia polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți