11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Opt cazuri noi de COVID-19 în Olt. De la începutul pandemiei, totalul este de 1.075 îmbolnăviri

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat încă o creștere a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 în județ. Este adevărat, față de zilele anterioare, sunt doar cu opt cazuri de Coronavirus mai multe comunicate în ultimele 24 de ore, însă de la începutul pandemiei bilanțul total al acestora a ajuns la 1.075.

Potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, ultimele opt îmbolnăviri noi cu COVID-19 din județ sunt prin transmitere comunitară.

Din totalul cazurilor, avem 116 pacienți depistați cu virusul SARS-CoV-2 care sunt internați în spital, opt fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal, iar alte 926 persoane sunt externate, 631 fiind vindecate, 177 la cerere și 119 care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în Olt sunt şi 7.484 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Sunt în continuare și pacienți internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde se tratează bolnavii diagnosticați cu COVID-19, care au test cu rezultat pozitiv în urma retestării. Astfel, distinct de cele opt cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, în ultima zi a fost o persoană ce a fost reconfirmată pozitiv la virusului SARS-CoV-2.

Dintre cele 1.075 de cazuri, în Olt sunt înregistrate și 33 de decese ale unor persoane infectate cu Coronavirus, dar toate acestea aveau și alte boli asociate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți