14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prefectul de Olt, vindecat de virusul SARS-CoV-2, a donat sânge pentru prelucrarea plasmei COVID

- Advertisement -

Florin Homorean, prefectul județului Olt, este unul dintre cei cinci pacienți care până la începutul acestei săptămâni au donat sânge în vederea prelucrării plasmei COVID-19. Reprezentantul Guvernul în teritoriu a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, fiind internat în luna iulie atât la Spitalul Județean de Urgență Slatina, cât și la Spitalul Clinic Colentina București, unde a primit tratament de specialitate, după mai bine de două săptămâni acesta vindecându-se.

Prefectul Homorean a fost încă de la primele ore ale zilei de luni la centrul de Transfuzie Sanguină Olt, cu sediul în Slatina, pentru a dona sânge în vederea prelucării de plasmă imunizată atât de necesar vindecării pacienților infectați cu COVID-19 și sunt în stare gravă.

„Astăzi (luni n.r.), domnul prefect al județului nostru a venit la Centrul de Transfuzie Sanguină Olt și, ca fost pacient vindecat COVID, a donat sânge în vederea prelucrării plasmei COVID. Fiind o persoană tânără și sănătoasă a promis că va reveni să doneze sânge și sperăm ca mulți cetățeni să-i urmeze exemplul. În numele pacienților grav bolnavi îi mulțumim, așa cum le mulțumim tuturor donatorilor noștri”, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Olt.

Oficialul este al cincelea pacient vindecat de noul Coronavirus care până acum au donat sânge în vederea prelucrării de plasmă COVID, ceilalți patru donatori fiind la centru pentru a dona sânge în cursul săptămânii trecute.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți