13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mai mulți pacienți pozitivi la retestare decât numărul noilor infecții cu Coronavirus în Olt

- Advertisement -

S-au raportat noile infecții cu virusul SARS-CoV-2 în județ. Din datele oficiale prezentate de Grupul de Comunicare Strategică, numărul acestora a fost în scădere în ultimele două zile. Astfel, dacă luni au fost comunicate numai opt îmbolnăviri cu COVID-19, marți numărul acestora a fost de zece. Astfel, în Olt bilanțul total a ajuns la 1.085 de cazuri. Chiar dacă infecțiile noi sunt mai puține, nu același lucru îl putem spune despre pacienții care sunt internați în spital cu rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea noului Coronavirus. Numărul lor a fost aproape dublu față de cel al cazurilor noi.  

Dintre cele zece noi îmbolnăviri raportate oficial, șapte sunt prin transmitere comunitară, iar trei, dintre care o asistentă medicală și doi pacienți, sunt la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, acolo unde numărul cazurilor din focar a ajuns la 68, acestea fiind înregistrate atât în rândul asistaților – 48, cât și al personalului angajat – 20.

În continuare sunt 106 pacienți depistați cu virusul SARS-CoV-2 care sunt internați în spital, opt fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal, iar alte 946 persoane sunt externate, 640 fiind vindecate, 185 la cerere și 121 care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în Olt sunt şi 7.603 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele zece cazuri nou confirmate, în urma retestării bolnavilor, care erau deja pozitivi și internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei infectați cu COVID-19, sunt 18 persoane din Olt ce au fost reconfirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Din totalul de 1.085 cazuri de Coronavirus, sunt și 33 de olteni confirmați cu boala care au murit, de la începutul pandemiei, însă toți aceștia sufereau și de alte probleme de sănătate.

Cătălin FIRCOIU 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți