10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

1.101 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 în județ. 16 dintre ele, înregistrate într-o zi

- Advertisement -

Numărul persoanelor din Olt care sunt diagnosticate cu COVID-19 continuă să crească. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, bilanțul total al infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 1.101 de la începutul pandemiei, în ultima zi fiind înregistrate alte 16 noi îmbolnăviri cu noul Coronavirus.

Dintre noile cazuri, avem o creștere în privința celor înregistrate în focarul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci. Aici a mai fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2 un alt pacient și astfel bilanțul total al cazurilor ajunge la 69, acestea fiind înregistrate în rândul asistaților, respectiv 49, iar 20 în cel al personalului angajat. Tot la Spitalul Schitu mai sunt încă două cazuri la personalul angajat, fiind vorba de persoane care s-au întors din concediul de odihnă și nu s-au infectat la locul de muncă. Diferența de până la 16 infecții noi cu COVID-19 au fost prin transmitere comunitară.

Dintre 1.101 bolnavi, sunt 111 pacienți depistați cu virusul SARS-CoV-2 încă internați în spital, opt fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal, iar alte 957 persoane sunt externate, 647 fiind vindecate, 189 la cerere și 121 care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în Olt sunt şi 7.663 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Continuăm să avem și bolnavi internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei diagnosticați cu noul Coronavirus, care sunt retestați pozitiv la virus. Față de cele 16 cazuri nou confirmate în județ, în urma retestării pacienților care erau pozitivi, avem nouă persoane ce au fost reconfirmate pozitiv cu COVID-19.

Din totalul celor 1.101 de persoane din Olt depistate cu SARS-CoV-2, avem și 33 care au decedat, pe lângă infecția cu virusul acestea având și comorbidități.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți