18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Bicicliștii, din nou în vizorul polițiștilor olteni

- Advertisement -

„Bicicliști în siguranță!” a fost deviza amplei acțiuni de control și prevenire organizată miercuri de polițiștii rutieri şi de ordine publică, în scopul reducerii riscului victimal reprezentat de conducerea bicicletelor pe drumurile publice din județul Olt. Polițiștii au purtat discuții cu peste 300 de bicicliști, care au primit veste reflectorizante, iar neregulile constatate nu au întârziat să apară, mai mulți dintre acești participanți la trafic fiind găsiți în stare de ebrietate.

Acţiunea oamenilor legii s-a desfășurat în două intervale orare, primul între 06:00 – 10:00 şi al doilea între 16:00 – 20:00, fiind in continuarea activităţilor efectuate de aceștia săptamâna trecută.

„Pentru a le reaminti care sunt pericolele în trafic, polițiștii olteni au purtat discuții cu peste 300 de biciclişti, fiindu-le prezentate și elemente de legislație rutieră specifice, dar și pericolele la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.  

De asemenea, în baza parteneriatului desfăşurat de Poliția Olt şi uzina de aluminiu ALRO Slatina au fost distribuite veste reflectorizante bicicliştilor, fiindu-le reamintite astfel și câteva sfaturi care să-i ferească de accidente, precum: pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani; să cunoască regulile de circulație și să fie echipați corespunzător, să conducă doar pe pistele destinate circulației bicicletelor, când acestea sunt prevăzute; să nu traverseze carosabilul pe trecerea pentru pietoni pe bicicletă; să poarte veste reflectorizante și actele de identitate asupra lor.

Pentru neregulile constatate în timpul raziei de amploare, polițiștii olteni au aplicat 250 de amenzi, în valoare totală de 6.545 de lei, și 45 de avertismente.

48 de accidente în județ din cauza bicicliștilor

Din analiza datelor polițiștilot, de la începutul anului și până miercuri, pe drumurile publice din judeţul Olt s-au înregistrat 48 de accidente, produse pe fondul indisciplinei bicicliștilor. În urma acestor accidente, două persoane au decedat, 14 au fost rănite grav și alte 32 de persoane au fost rănite ușor. „Deşi, din punct de vedere statistic evoluţia accidentelor cu biciclişti este în scădere, cu 30% mai puţine decât în anul 2019, siguranţa bicicliştilor în trafic reprezintă una dintre priorităţile poliţiştilor rutieri olteni”, a conchis reprezentantul IPJ.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți