Compania de Apă Olt, investiții în comuna Găneasa

Compania de Apă Olt (CAO) derulează un proiect pe fonduri europene care privește modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, reabilitarea stațiilor de pompare apă uzată și construcția altora noi în nu mai puțin de 25 de localități ale județului. Săptămâna aceasta, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la contractul de lucrări privind extinderea rețelelor de apă uzată pentru aglomerarea Piatra Olt – Găneasa.

Vestea bună de începere a lucrărilor a fost dată de autoritățile locale pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Găneasa, în localitatea olteană urmând a fi realizate investiții de către asocierea societăților Wagramer Termo 2000 SRL și Condor Păduraru SRL pe o distanță de peste 6 kilometri, dar se vor construi și patru stații de pompare apă uzată.

„O veste bună pentru locuitorii comunei Găneasa. Încep lucrările de extindere a rețelelor de canalizare din localitate, investiții care se vor realiza cu fonduri europene în cadrul proiectului desfășurat prin «Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020». Investiții: 5,36 kilometri extindere rețea de canalizare, 1,28 kilometri conducte de refulare și patru stații de pompare apă uzată”, au postat oficialii pe pagina de socializare.

„Proiectul Regional Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020”, implimentat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, este proiectul cu finanțare europeană nerambursabilă în valoare totală de peste 241 milioane euro, care este implementat de CAO în cele 25 de localități oltene.

Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Dăneasa, Scornicești, Potcoava, Piatra Olt, Găneasa, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Dobrosloveni, Fărcașele, Izbiceni, Giuvărăști, Tia Mare, Rusănești, Șerbănești, Crâmpoia, Vișina, Bălteni, Perieți şi Schitu sunt localitățile care vor beneficia de investiții importante la rețelele de apă și canalizare și stațiile de pompare apă uzată. În plus, la Slatina se va construi o stație de tratare a apei și o platformă acoperită pentru depozitarea nămolului, în Balș se va realiza o stație de tratare a apei, iar la Caracal și Corabia se vor face stații de epurare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<