12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

COVID-19 în Olt. Polițiștii rutieri au controlat peste 200 de mijloace de transport

- Advertisement -

Legalitatea transportului public de persoane și respectarea dispozițiilor legale privind măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 au fost joi în vizorul polițiștilor rutieri din Olt, care au desfășurat o razie de amploare pe drumurile publice din județ. S-au controlat peste 200 de mijloace de transport și au fost constatate nereguli, iar pentru efectuarea transportului neautorizat de persoane un șofer, care a fost depistat în orașul Balș, nu mai poate folosi autovehiculul timp de o lună.

Acțiunile din trafic ale polițiștilor rutieri s-au desfășurat în două intervale orare, între 06:30 – 08:30 și între 15:00 – 17:00, și au vizat reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane și prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

„În cadrul acțiunii au fost controlate peste 200 de mijloace de transport. În urma neregulilor constatate au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Coronavirus”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Totodată, oamenii legii au dispus suspendarea dreptului de utilizare a unui autovehicul pe perioada de 30 de zile în cazul unui conducător auto care efectua transport neautorizat de persoane, acesta fiind oprit în trafic la Balș.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți