12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Faptele ilegale în domeniul silvic, constatate de polițiști și jandarmi în Olt

- Advertisement -

Polițiștii și jandarmii olteni, coordonați de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, au desfășurat joi o acțiune de amploare în județ în baza planului de acțiune „Scutul Pădurii”. Misiunea oamenilor legii a avut drept scop prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic, în urma sa fiind aplicate mai multe amenzi și confiscați mai mulți metri cubi de lemne.

„Polițiști de ordine publică, rutieră, investigare a criminalității economice și jandarmi din Olt au acționat joi în județ pentru combaterea activităților ilicite în domeniul exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Astfel, A fost controlată circulația materialului lemnos, fiind organizate filtre rutiere amplasate în punctele obligatorii de trecere, la nivel național”, transmit reprezentanții IPJ Olt.

Polițiștii și jandarmii angrenați în control, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere și Ocolului Silvic, au verificat nu mai puțin de 32 de obiective și peste 220 de mijloace de transport.

S-au constatat mai multe nereguli, iar în urma acestora au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 171 din 2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de peste 8.000 de lei. Totodată, au fost confiscați aproximativ 3 metri cubi de material lemnos – cherestea și lemne de foc, în valoare de aproape 2.000 de lei.

Astfel de acțiuni vor fi organizate și în continuare, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți