15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Teste COVID-19 la cerere și la SJU Slatina. Managerul Rotea: „Prețul va fi undeva la 200 de lei”

- Advertisement -

Pe lângă testele pentru depistarea noului Coronavirus care sunt făcute de specialiștii Direcției de Sănătate Publică, la cerere, în Laboratorul de Genetică Moleculară din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, în viitorul apropiat urmează a fi făcute teste la cerere și la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Anunțul a fost făcut joi seara de Cătălin Rotea, managerul unității medicale, în cadrul emisiunii televizate Imperativ de la postul local Olt TV, care a declarat că până acum în laboratorul de aici s-au efectuat peste 6.000 de teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, în momentul de față ajungându-se la 130 de teste pe zi, 90 fiind decontate de Ministerul Sănătății.

Capacitatea Laboratorului PCR va fi mărită, urmând a fi făcute și cel puțin 20 – 30 de teste la cerere pe zi, prețul unuia fiind mult mai mic față de cel pe care îl practică clinicile private și așa supraglomerate de oltenii care vor să-și facă testul COVID-19, spune Cătălin Rotea.   

„Laboratorul PCR și-a făcut treaba, suntem la mai mult de 6.000 de teste efectuate, am ajuns astăzi la o capacitate de 130 de teste pe zi, din care 90 sunt decontate de Ministerul Sănătății, pentru că sunt pacienți care se încadrează pe definiția de caz, restul sunt asimptomatici pentru care plătim noi, sunt cadre medicale testate pentru a ne asigura că nu sunt probleme. Undeva în două săptămâni, capacitatea de testare va crește la 200 de teste pe zi, pentru că înlocuim reactivii, unii mai performanți care reduc timpii la jumătate. Sunt produse noi apărute la 1 august, nu au fost până acum. Am demarat procedura rapidă de achiziție și atunci vom crește capacitatea de testare. Astfel, vom face și 20 – 30 teste pe zi la cerere, contra cost. Prețul va fi stabilit în Comitetul Director, Ministerul Sănătății decontează 200 de lei pe test, iar costurile mele ca spital sunt undeva 180 – 190 de lei per test. Prețul va fi undeva la 200 de lei. Mult sub piața de la privat. Nu vrem să facem profit din asta, vrem ca oamenii să se testeze”, a declarat managerul Spitalului Slatina.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți