7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Instabilitate atmosferică în toată țara, până miercuri dimineața

- Advertisement -

Județul Olt, ca de altfel întreaga țară, se află începând de duminică după-amiaza, la ora 13:00, sub incidența unei informări de vreme capricioasă, fenomenul vizat de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie fiind instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Avertizarea meteorologică este în vigoare până miercuri dimineață, la ora 06:00.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în după-amiaza zilei de duminică, 23 august, și în noaptea de duminică spre luni, 23 spre 24 august, la munte, în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 de litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 40 – 50 de litri pe metru pătrat”, transmite ANM.

Meteorologii mai spun că duminică și luni, în regiunile sudice și sud – estice, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură – umezeală va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34 – 35 de grade Celsius, iar duminică, izolat, până la 37 de grade în Lunca Dunării.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți