2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltul a ajuns la 1.187 cazuri COVID-19, de la începutul pandemiei. 19, doar în ultima zi

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat datele oficiale cu privire la noile infecții cu virusul SARS-CoV-2, iar în Olt s-au raportat duminică cu 19 mai multe față de ziua anterioră. Bilanțul total al cazurilor de COVID-19 confirmate în județ, de la începutul pandemiei, ajunge astfel la 1.187.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt anunță că toate cele 19 cazuri noi confirmate sunt cu transmitere comunitară.

Distinct de acestea, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei diagnosticați cu Coronavirus, în județ avem și 16 persoane ce au fost reconfirmate pozitiv.

Oltul înregistrează, din păcate, și 37 de decese din cauza COVID-19. Însă, pe lângă infecția cu virusul SARS-CoV-2, toate aceste persoane aveau și alte probleme de sănătate.

Totodată, din totalul de 1.187 de cazuri, sunt puțin peste o sută de olteni internați în continuare în spital, șapte fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai sunt puțin peste 1.060 de persoane externate, dintre acestea aproape 690 fiind vindecate, 205 externate din spital la cerere și în jur de 170 care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în județ sunt şi 7.867 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți