10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii rutieri, acțiuni cu peste zece aparate radar pe drumurile din județ

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt anunță că în aceste zile de weekend pe drumurile publice din județ s-au înregistrat valori mari de trafic. Iar pentru a fluidiza traficul și a preveni producerea de evenimente rutiere grave, în teren au fost prezenți peste o sută de polițiști rutieri și polițiști cu atribuție pe linie rutieră. Oamenii legii au acționat, în primul rând, pe linia respectării regimului legal de viteză, peste zece aparate radar fiind amplasate pe principalele artere care tranzitează județul.

În total, potrivit celor declarate de comisarul șef Cristian Bădiță, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Olt, polițiștii rutieri au fost prezenți în trafic cu 11 aparate radar.

Pentru a preîntâmpina producerea unui eveniment rutier cu urmări grave, polițistul a venit și cu câteva recomandări pentru șoferi, în special a celor care apasă prea tare pedala de accelerație. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să aibă un comportament preventiv. Conducătorii auto să respecte regimul legal de viteză atât în localități, cât și în afara acestora, și să adapteze viteza în funcție de condițiile meteo rutiere, astfel încât să efectueze orice manevră în condiții de siguranță. De asemenea, să folosească centura de siguranță, să nu se angajeze în depășiri riscante, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, să păstreze față de autovehiculul din față o distanță suficientă pentru evitarea unei coliziuni. Le dorim să aibă drumuri bune și fără evenimente rutiere”, a declarat comisarul șef Bădiță.

Șeful BDNE Olt a venit cu sfaturi și pentru pietoni, care nu de puține ori ajung să fie victime ale unor accidente. „În ceea ce privește pietonii, aceștia sunt obligați să circule doar pe trotuar, iar în lipsa acestuia pe acostamentul din partea stângă a drumului public în direcția lor de mers. În lipsa și a acostamentului, pietonii sunt obligați să circule cât mai aproape de partea stângă a drumului public în direcția lor de mers. Totodată, aceștia sunt obligați să traverseze drumul prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător. Doar în localități, în lipsa acestor elemente, pietonii sunt obligați să traverseze pe la colțul străzii, după ce în prealabil s-au asigurat că pot efectua manevra în condiții de siguranță”, a conchis comisarul șef Cristian Bădiță.

În aceste zile, polițiștii rutieri i-au avut în atenție și pe ceilalți participanți la trafic, respectiv bicicliștii, motocicliștii și conducătorii de vehicule cu tracțiune animală.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți