17.3 C
Slatina
marți,7 mai,2024

Ultimele Articole

20 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în Olt. Bilanțul total al cazurilor crește la 1.207

- Advertisement -

Crește de la o zi la alta numărul persoanelor din județul Olt care sunt confirmate cu noul Coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit datelor oficiale raportate luni, alte 20 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar bilanțul total al cazurilor, de la începutul pandemiei COVID-19, a ajuns la 1.207.

Noile infecții au fost cu transmitere comunitară, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

Pe lângă noile îmbolnăviri, continuăm să avem și bolnavi internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei care suferă de această boală, care sunt retestați pozitiv la virus.

Astfel, distinct de cele 20 de cazuri nou confirmate în județ, în urma retestării pacienților care erau pozitivi, sunt nouă persoane ce au fost reconfirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Din totalul celor 1.207 de persoane din Olt depistate cu COVID-19, sunt 37 care au încetat din viață, pe lângă infecția cu virusul acestea având și alte boli asociate.

De asemenea, din numărul totalul al cazurilor, sunt aproape o sută de olteni internați în continuare în spital, șase fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai sunt puțin peste 1.070 de persoane externate, dintre acestea puțin peste 690 fiind vindecate, 208 externate din spital la cerere și puțin peste 170 care au refuzat internarea şi au fost izolate la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în județ sunt şi 7.928 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți