12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dosare penale pentru patru șoferi prinși băuți în trafic. Unul, aproape în comă alcoolică

- Advertisement -

Patru conducători auto s-au ales cu dosare penale după ce, în weekend, s-au urcat în stare de ebrietate la volan și au fost opriți de polițiștii rutieri pe drumurile publice din județul Olt. Unul dintre ei era aproape de comă alcoolică și conducea un autoturism fără a avea permis de conducere, iar un altul pe lângă faptul că era băut, i-a refuzat pe polițiști. Acesta nu a suflat în aparatul alcooltest și nici nu a vrut să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Sâmbătă seara, pe strada Principală din comuna Morunglav, a fost depistat un bărbat de 41 ani, din comuna Cârlogani, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentraţie alcoolică de 1,25 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, având permisul de conducere anulat și refuzând recoltarea de mostre biologice. Polițiștii rutieri au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostre biologice. Un alt șofer băut a fost prins în trafic, duminică noaptea, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina. Tânărul de 33 de ani, din localitate, conducea un autoturism, emanând halenă alcoolică, iar la solicitarea polițiștilor a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest, cât și recoltarea de mostre biologice. Slătineanul este acum cercetat penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Și vineri noaptea, pe Drumul Național 54, în orașul Corabia, a fost depistat un bărbat de  40 de ani, din comuna Orlea, în timp ce conducea un autoturism, fără să dețină permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,85 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, refuzând prelevarea de mostre biologice. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul îi fusese încredințat de un alt bărbat de 36 de ani, din aceeași localitate. Olteanul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Pe Drumul Județean 642, din comuna Stoenești, sâmbătă noaptea, a fost depistat un tânăr de 25 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,56 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Acum, polițiștii îl cercetează penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au intervenit la 487 de evenimente, 327 dintre ele fiind sesizate prin apelul de urgență 112. Ca urmare a misiunilor desfășurate, s-au aplicat aproximativ 600 de amenzi persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de peste 180.000 de lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 44 de permise de conducere și au retras cinci certificate de înmatriculare.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți