14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Lebădă salvată. Era rănită pe lacul de acumulare Ipotești, prinsă în plasele pescarilor

- Advertisement -

Intervenție promptă zilele acestea pentru comisarii Gărzii de Mediu Olt, care prin dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au fost sesizați cu privire la faptul că pe lacul de acumulare Ipoteşti, în dreptul localității Milcov, a fost găsită, de câțiva pescari, o lebădă imobilizată în firele provenite de la plasele de pescuit, care era și rănită. Pasărea a fost salvată, iar până la însănătoșirea completă va fi îngrijită de reprezentanții unei organizații non-guvernamentale din Sibiu.

Reprezentanții Primăriei Milcov au fost cei care au ridicat lebăda rănită din zona în care se afla, asigurându-i totodată loc și hrană în perioada imediat următoare.

„Garda Națională de Mediu Olt, împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului Olt s-au deplasat în zona Milcov pentru a prelua lebăda din locaţia unde Primăria Milcov a găzduit pasărea până când autorităţile de mediu au găsit soluţia potrivită. Pentru a ne asigura că lebăda va fi în siguranţă, aceasta a fost transportată către un ONG din Sibiu care dispune de mijloace și echipamente pentru îngrijiri medicale veterinare. După recuperarea completă, pasărea va fi readusă în arealul din care a plecat”, au transmis comisarii de mediu olteni.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți